Lowlands

In 2016 trad hij met de 3 Baritons op tijdens het grote popfestival Lowlands. "Dat jaar waren nogal wat popsterren overleden, we brachten op verzoek een programma met het speciaal samengesteld orkest New Symphonics onder leiding van Maurice Luttikhuis. Hits als 'Let's Dance' van David Bowie, "Purple Rain" van Prince en "Hotel California'' van Eagles, voor 30.000 jongelui die uit de bol gingen. Het leek wel Woodstock 'Na 90 soloalbums is hij op hoge leeftijd nog topfit. Het geheim: altijd goede stemtechnieken gebruiken en veel sporten.

Stoppen? Dat dacht hij niet. Hij heeft een volle agenda. In de week na het concert in de Bonifatiuskerk treedt hij met de 3 Baritons vier keer op tijdens de 50PlusBeurs in de jaarbeurs Utrecht. Daarna volgt onder meer een concertreis naar de Antillen. Ook werkt Marco geregeld met jonge zangtalenten. "Ik vind dat ik wat van die kennis aan jongeren mag doorgeven. Voor zangers en musici is het tegenwoordig moeilijker om werk te krijgen. Komt waarschijnlijk door de ontwikkelingen in de media, zoals tv en geluiddragers. Daardoor zijn mensen verwend.

Ik raad jongeren aan een zo breed mogelijk repertoire te kiezen, zodat ze alle kanten op kunnen. Dat heb ik zelf ook altijd gedaan. Ik sta bekend als "operetteman', maar ik heb meer dan zestig opera's gezongen en slechts drie operettes .

IN DE MEDIA