Clinic door Marco Bakker groot succes

(verslag door secretaris koor)
Het Groot Zwols Mannenkoor heeft een Clinic georganiseerd op 30 januari j.l. Het was een groot succes. Marco was echt in vorm, een echte vakman met een heel leuke en enthousiaste presentatie, zeer toegankelijk. Samen met de dirigenten: Hennie Ramaekers en Jeroen Hulshof heeft hij prima werk afgeleverd. De deelnemers hebben genoten en waren erg tevreden, zo ook het bestuur.

De belangstelling voor de clinic was overigens buitengewoon groot. Eerst was er van uitgegaan van ca. 15, vervolgens waren er 19 voor aanmeldingen, maar het aantal deelnemers was uiteindelijk 23, terwijl er nog 2 bij de vervolgbijeenkomsten gingen aansluiten.

Het bestuur hoop toch minimaal 10-15 nieuwe koorleden over te houden, misschien zelfs meer. Ook op basis van dit resultaat zijn we zeer tevreden, waarbij we dit graag aan ieder willen laten weten.

27-09-2022: Masterclass door Marco Bakker

Afbeelding1Op dinsdag 27 september vond er een Masterclass met bariton Marco Bakker in café-zaal De Ster, Raadhuisstraat 13 te Maasniel, plaats. De opkomst was groot. Niet alleen was er veel belangstelling van de koorleden, ook in het eerste gedeelte waren er 9 belangstellende kandidaat zangers present. 

Marco nam de aanwezigen stap voor stap mee in de facetten van de zangkunst. Door zijn gedetailleerde uitleg en zijn voorzingen werden zijn lessen duidelijk gemaakt. Ademhaling, klankvorming, lichaamshouding en het juiste gebruik van de stem waren enkele onderdelen ervan. In het programma van een reguliere repetitie haalde hij de muzikale ‘schaaf’ over het koor. Marco zong twee prachtige stukken solo: ‘Perhaps Love’ van John Denver en ‘Anthem’ uit de musical Chess. 

Na afloop uitte hij zich lovend over het niveau van het koor. Een opsteker voor ons allen. 
Wij kunnen terugkijken op een succesvolle avond die het koor veel heeft gebracht.

Voorzitter Ruud Lauffer.

Marco presenteert zijn nieuwe CD 'SPRING Levend'

B7044103 bewerkt copy
Deze presentatie vond plaats op 8 september 2022 op een groot podium voor het Stadhuis in Venlo.
Marco wordt op deze CD begeleid door het fantastische orkest The New Symphonics o.l.v. Maurice Luttikhuis. Marco zingt op deze CD 12 nummers van Frank Sinatra. 

Een langdurige staande ovatie was dan ook welverdiend tijdens de presentatie in Venlo.

De CD is te beluisteren via Spotify en iTunes en te koop bij Sounds Venlo.

Prijs € 19,99 (excl. € 3,50 verzendkosten)

Marco Bakker: rijkdom dat ik nog zo kan zingen op mijn leeftijd

Bron: ANP
Augustus 2022

marco bakker rijkdom dat ik nog zo kan zingen op mijn leeftijd1661856112 750x480

Marco Bakker heeft "heel erg veel zin" in het optreden dat hij op 8 september geeft op het Marktplein in Venlo. "Het is een rijkdom dat ik op mijn leeftijd nog zo kan zingen, daar ben ik ontzettend dankbaar voor", vertelt de 84-jarige succesvolle opera- en operettezanger in gesprek met het ANP. Het is het eerste grote optreden voor Bakker sinds januari 2019, toen hij in Theater Carré optrad met collega's Henk Poort en Ernst Daniël Smid.

In Venlo brengt Bakker zijn nieuwste, en tevens 91e, cd Springlevend ten gehoren in samenwerking met het Orkest New Symphonics, onder leiding van Maurice Luttikhuis. "Ik blijf volledig weg van mijn gebruikelijke genre", vertelt de zanger. "Ik heb geput uit het repertoire van Frank Sinatra, omdat ik altijd een enorme bewondering heb gehad voor zijn muziek." De uitdaging voor Bakker is de andere stijl. "Ik moet nu niet met mijn operastem zingen, dus ik heb heel hard gewerkt aan de stemtechniek die voor dit genre nodig is."

Het concert dat Bakker zal geven gaat over een man die in de herfst van zijn leven is. Hij kijkt terug op zijn leven met ontzettend veel plezier, nostalgie en liefde, maar hij weet ook wel dat de winter nadert", legt Bakker uit. "Dan heb ik het niet zozeer over mezelf", vervolgt hij dan. "Ik zit natuurlijk allang in de winter van mijn leven."

Lange carrière
Ondanks alle ervaring die Bakker heeft opgedaan in zijn al decennia durende carrière, voelt hij nog altijd een zekere vorm van spanning voor het naderende concert. "Ik ben zo ontzettend gemotiveerd om dit heel goed te doen. Mijn taak is zorgen dat het publiek een mooie avond heeft gehad."

Bakker, die inmiddels in meer dan zestig opera's heeft gezongen, hoopt dat zijn carrière figuurlijk gesproken een strenge winter zal zijn. "Ik hoop dat ik nog niet aan het einde ben", zegt hij. "Het is een rijkdom dat ik op mijn leeftijd zo kan zingen, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het heeft te maken met fysieke gesteldheid, maar ook voor een groot deel de zangtechniek die ik goed beheers." Bovendien sport Bakker ook veel. Hij is met regelmaat op de fiets of de golfbaan te vinden. "En de rest is geluk."

Na het optreden in Venlo wil Bakker in 2023 graag met het Orkest New Symphonics door de Nederlandse theaters toeren. Eerst ziet hij uit naar het concert op 8 september. "Ik hoop dat er veel publiek komt", zegt hij. "En dat het weer een beetje goed is. Want het orkest en ik als zanger staan wel op een overdekt toneel, maar het zou fijn zijn als het publiek niet onder een paraplu hoeft te staan."

IN DE MEDIA