Home :: Marco in... :: De 3 Baritons

De 3 Baritons

Medio de 90-er jaren kwam Ivo Niehe op het idee om zijn TV UNICEF-gala rondom de inzameling van gelden voor dit goede fonds, te voorzien van iets ongewoons, iets extra’s. De 3 Tenoren waren inmiddels een begrip en ook waren er al 3 sopranen, maar nergens ter wereld was men aan de baritons begonnen en dus werden de heren Ernst Daniël Smid, Henk Poort en Marco Bakker urenlang geschminkt om als Nederlandse adepten van de 3 tenoren, in zijn grote TV gala op te treden.
TV registraties van hun concerten lokten miljoenen aan de buis…..hun 1e CD bestormde moeiteloos de hitparades… Maar de agenda’s van de heren Smid, Poort en Bakker waren al dermate vol geboekt dat er van een lange samenwerking geen sprake kon zijn.

Na 2 jaar was het welletjes en konden de heren de aanvragen niet meer honoreren i.v.m. verplichtingen elders. Maar nu, na 10 jaar hebben ze besloten om de lol van toen, de passie van eenieder weer eens te stroomlijnen en een aantal dagen per jaar hun agenda,s vrij te maken voor wat ook voor hen een “uitje” is gebleken. Mooi zingen, met veel plezier en respect voor elkaars vakmanschap, en met melodieën waarvoor hun grote schare publiek open staat. Inmiddels is het nieuws, dat de drie baritons weer gaan optreden, ingeslagen als een bom ;-)

Inmiddels en vele optredens verder zijn de 3 Baritons een begrip in ons land.